سیده فاطمه سیدی رهقی

سیده فاطمه سیدی رهقی

عنوان پایان‌نامه

امکان سنجی آموزش زبان انگلیسی در دوره دوم ابتدایی ایران



    دانشجو سیده فاطمه سیدی رهقی در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ، به راهنمایی مصطفی قادری ، پایان نامه با عنوان "امکان سنجی آموزش زبان انگلیسی در دوره دوم ابتدایی ایران" را دفاع نموده است.


    استاد راهنما
    مصطفی قادری
    استاد مشاور
    غلامرضا یادگارزاده
    استاد داور
    حسن ملکی
    رشته تحصیلی
    برنامه ريزي درسي
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    تاریخ دفاع
    ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
    ساعت دفاع

    چکیده

    گسترش فراگیری زبان انگلیسی به دلیل پیشرفت روزافزون فناوری و علوم در زمینه‌های مختلف و نیاز به آگاه شدن آن‌هااز طریق رسانه‌های جمعی یک امر ضروری است. حاصل شدن این امر به وسیله توسعه زبان انگلیسی از طریق تدریس اصولی آن در کشور امکان پذیر و میسر است. هدف کلی این پژوهش امکان سنجی آموزش زبان انگلیسی در دوره دوم ابتدایی در ایران است. این تحقیق یک پژوهش کیفی است که طی آن با استفاده از روش توصیفی- استنتاجی به آموزش زبان انگلیسی در دوره دوم ابتدایی در چهار چوب برنامه درسی این مقطع پرداخته خواهد شد.

    برای انجام نمونه‌گیری از جامعه آماری مورد مطالعه، از روش هدفمند و گلوله برفی استفاده شده است. لذا تعداد نمونه تا زمان رسیدن به اشباع ادامه خواهد داشت. جامعه آماری مورد استفاده، متخصصان و مدیران حوزه تدریس زبان انگلیسی خواهد بود که ۱۷ نفر از مدیران و متخصصان در این تحقیق کیفی برای مصاحبه شرکت کردند که برای هر یک از آنها به طور متوسط حدود ۴۰ دقیقه مصاحبه به طول انجامید. مصاحبه تا جایی با افراد ادامه داشت که داده­ها به حد اشباع رسید. مطالعه حاضر به لحاظ جهت‌گیری پژوهشی داده ‌بنیاد محسوب می‌گردد. راهبرد مورد استفاده برای بخش کیفی نظریه داده بنیاد (گراندد تئوری) و طبقه بندی اطلاعات جمع آوری شده از خبرگان تحقیق می‌باشد. تحلیل داده­ها با استفاده از نرم افزار مکس کیودا MAXQDA۱۰ و بر اساس سه سطح کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی در نظریه داده بنیاد انجام شد و تعداد ۶۸۷ کد بدست آمد.

    یافته­های این پژوهش نشان می­دهد که بوجود آوردن یک برنامه درسی برای آموزش زبان انگلیسی در دوره دوم ابتدایی با وجود چالش­های فراوان، نیازمند اصلاحات و بازنگری­های جدی است تا به‌خوبی به نیازها و توانمندی‌های دانش‌آموزان پاسخ دهد و یادگیری مؤثری را فراهم کند. یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها، نبود یک استاندارد یکپارچه و مشخص برای اجرای برنامه‌های زبان انگلیسی در مدارس است. معلمان، دانش‌آموزان و والدین تجربه مثبتی از اجرای این برنامه نداشته‌اند و ضعف‌هایی در مراحل برنامه‌ریزی و پیاده‌سازی آن وجود دارد. همچنین، بر بازنگری شدید در برنامه‌ریزی، تدوین اهداف مشخص، تدارک منابع و تجهیزات، توجه به نقش حرفه­ای معلمان و استفاده از روش‌های ارزیابی مناسب آموزش زبان انگلیسی در سطح وزارت آموزش و پرورش و مدارس تأکید می­شود. این نتایج می‌توانند به مسئولان آموزشی کمک کرده و زمینه‌ای برای ایجاد آموزش زبان انگلیسی در دوره دوم ابتدایی ایران فراهم کنند. از این­رو، یافته‌های این پژوهش برای معلمان به‌عنوان مجریان اصلی برنامه درسی دوره دوم ابتدایی ارزشمند و ضروری به نظر می‌رسد.

    کلمات کلیدی: امکان­سنجی، زبان انگلیسی، دوره ابتدایی، ایران، گراندد تئوری